We waren weer thuis

Ze zitten erop: de Kuukse Zittingen van 2024. Wat een feest was het weer! Twee weekenden vol met non-stop shows met buuts, muziek, dans en zang van uitsluitend Cuijkse artiesten, of op zijn minst met een directe link met ons “Kuuk”.

Naast de vier (!) reguliere zittingen, waren er ook de Jeugdzitting en het Grieskopkesbal. Elk met op de doelgroep afgestemde invulling. Zo kunnen we gerust zeggen: de Kuukse Zittingen zijn er voor iedereen, van jong tot oud.

Bijzonder was ook dat liefst drie jubilerende groepen hun opwachting maakten in de Kleine Zaal van Schouwburg Cuijk. De dames en heren van de Pronkzingers deden al voor de elfde keer mee en eerden met een van hun liedjes het eveneens jubilerende huisorkest van de Nölers: Dè Orkest. Zij begeleiden niet alleen de zittingen al 22 jaar, maar ook liedjeswedstrijd 5xK. Ook graag gehoorde gast, dweilorkest Ut Word Wà, swingt er al 22 jaar op los en zweepte de zaal weer flink op met hun muzikale klanken.

Traditiegetrouw was er na de laatste zitting in de foyer een moment voor een korte terugblik op twee geslaagde weekenden en werden alle deelnemers en mensen voor en achter de schermen nog even in het zonnetje gezet. Speciale dank ging uit naar Stefan Willems, die na jaren één van de drijvende krachten achter de Kuukse Zittingen te zijn geweest, bekend heeft gemaakt de eer na dit jaar aan andere te laten

We bedanken nogmaals deelnemers en medewerkers voor hun tomeloze inzet, maar natuurlijk ook het publiek voor hun enthousiasme. Het was een warm bad. Het voelde als “thuuskomme”. Alaaf!

Zittingen gemist of mis je de zittingen nu al? De opnames die zijn gemaakt zijn te koop. Voor €10 ontvang je een USB-stick met de complete zitting. Interesse? Stuur een mail naar secretariaat@denolers.nl.