Prinsenbal 2023

Zaterdag 11 november was het dan zover. In het “Huis van Cuijk” werden de nieuwe hoogheden van de Jonge Nölers en de Nölers onthuld. Elk op zelf bedachte wijze.

Bij de Jonge Nölers werd eerst afscheid genomen van Prins Hidde d’n Urste en zijn Adjudant Sem. Toen zij hun steek, schuitje en verenigingsonderscheidingen hadden verruild voor herinneringsonderscheiding en Jonge Nölers hoodie, werden zij op traditionele wijze in doofpot en nachtkaars de zaal uit gebracht. Wie zou toch de leegte gaan opvullen die zij achter laten?

Nadat de Dansgarde van de Jonge Nölers hun nieuwe gardedans voor het eerst aan het grote publiek hadden getoond, liep de spanning merkbaar op. Achter een hooggehouden doek waren twee schaduwen te zien die een dansje opvoerde uit het populaire computerspel Just Dance. Na de laatste noten van het nummer viel het doek op de grond en werd zichtbaar wie de nieuwe Jeugdhoogheden van carnavalsseizoen 2023-2024 zijn. Dit jaar gaan Jeugdprinses Shemshi en haar Adjudant Fenne voorop in de polonaise. Met hun lijfspreuk “Hop, hop, hop. Deze carnaval vieren we in galop!” (verwijzend naar hun grote hobby: paardrijden) gaan ze er een prachtig feest van maken!

Daarna was het de beurt aan de “grote”. Prins Ricardo d’n Urste en zijn Adjudant Jeroen hadden ’s morgens tijdens de aftrap van 11/11 Onder de Torens, hun laatste officiële handeling verricht door met een druk op de knop het Kuukse carnaval met de nodige confetti te open. Deze avond was het toch voor hen ook tijd om afscheid te nemen als zittende Hoogheden. Ook zij werden, inmiddels ingelijfd bij de P&A Club, in doofpot en nachtkaars, onder luid applaus naar de bar begeleid waar een toost werd uitgebracht door de P&A Club op en met hun nieuwste twee leden.

Ook de “grote” Dansgarde mocht op het podium hun nieuw ingestudeerde gardedans laten zien. Menig uurtjes trainen wierpen duidelijk hun vruchten af. Ook het jubilerende Ut Word Wa maakte hun opwachting op het Prinsenbal. En zoals we inmiddels van ze gewend zijn, maakte zij er een heerlijk muzikaal feestje van. Niet veel later steeg er in een hoek van de zaal een heuse luchtballon op. Begeleid door een aantal Raadsleden ging de ballon, bemand door piloot en niemand minder dan de mascotte van de Kuukse Elf Kroegtocht: Zatte Zoef, door de zaal. Toen de op het scherm getoonde video en bijbehorende muziek waren afgelopen, werd duidelijk dat Robert “Chef Zatte Zoef” van Hemmen de 64e Prins van de Nölers is. En zoals een luchtballon niet zonder piloot kan, kan een Prins niet zonder een adjudant en Robert bleek Roel Dekkers te hebben gevraagd om deze rol op zicht te nemen. De Nölers worden dus dit seizoen geleid door Prins Robert d’n Urste en Adjudant Roel. Dit carnavalsseizoen horen we in Kuuk overal: Er gaat niets boven carnaval!

Wilbert “De Toreador” Pigmans sloot daarna de avond muzikaal af zette de tent (nog verder) op z’n kop. Alaaf!