NIEUW BOERENPAAR EN 5xK KRAKER!

Karnavalsgezelschap de Nölers heeft een nieuw Boerenbruidspaar en kakelverse Carnavalskraker.

In een sfeervolle zaal De Bond is zaterdagavond een felle strijd gestreden wie de nieuwe carnavalskraker van de Nölers tijdens het seizoen ten gehore mag brengen.

De zes deelnemers: Dansgarde, HNT, ZZP-ers, Haagsestraat, Zwabbers en P&A, hebben het de jury behoorlijk lastig gemaakt met hun melodieën, maar aan het eind van de avond mocht Prins Niels I ‘zijn’ carnavalslied bekend maken. Winnaar werd Buurtvereniging de Haagsestraat met hun lied “Linkerhand, rechterhand”. De Kuukse ZZP-ers werden tweede en er was een zeer verdienstelijke derde plaats voor Het Nölers Tussendoortje. Zij zijn de jongste deelnemers die ooit in de prijzen zijn gevallen tijdens het Kuuks Karnavals Kraker Kwek Konkoer.

Tussen al het zanggeweld door werd ook het nieuwe Boerenbruidspaar voorgesteld. Op het podium hadden zich drie echtparen in Boerendracht opgesteld en was het de eer aan Oerboer Huub van de Cruijsen om het bloemstuk te overhandigen aan Drieka. Na enig heen en weer geschuif kwam hij uiteindelijk uit bij Anita Kamphuis die samen met man Gerard, de Boerenbruiloft gaan aanvoeren.

Al met al kan gesteld worden dat de actieve Buurtvereniging de Haagsestraat een aantal sleutelrollen zal vervullen tijdens het komende carnaval bij de Nölers.

Het winnende lied zal nog vaak te horen zijn, tot zelfs tijdens de Kuukse Elfkroegetocht aan toe! Hierbij het refrein zodat je alvast kunt oefenen om uit volle borst mee te zingen:

refrein:
Met je linkerhand, rechterhand
Draai maar naar de andere kant
Handen los en zwaaien maar
Klap je handen op elkaar

Foto’s van deze sfeervolle avond vind je hier.