Verjonging van Carnavalsvereniging de Nölers zet door!

Zaterdag 30 september was in café de Kansas weer de jaarlijkse Opening-Installatie avond van de Nölers in Cuijk. Op deze avond wordt op gepaste manier afscheid genomen van leden van het gezelschap die gaan stoppen en worden nieuwelingen welkom geheten. Het is tevens de aftrap voor het nieuwe carnavalsseizoen.

Bij alle geledingen zijn er mensen die afscheid nemen, na een woordje van vorst Pieter worden zij bedankt met een bloemetje en een afscheidsonderscheiding. Een aantal mensen zijn extra in het zonnetje gezet. Evert van den Hoogen gaat het Bestuur verlaten. Hij is begonnen als wagenbouwer, is daarna jaren bij de Raad van 11 geweest en sinds 2008 is hij lid van het Bestuur, waarbij de laatste jaren als materiaalmeester. Na 19 jaar nemen wij op deze avond afscheid van hem en Theo Hoefs bedankt hem voor zijn inzet in al deze jaren.

Eric-Jan de Waal en Anja Louter worden door de voorzitter van de Jeugdcommissie bedankt voor hun jarenlange enthousiaste deelname aan de organisatie van het carnaval voor de basisschooljeugd van Cuijk.

 

Hierna is het tijd om de nieuwelingen voor te stellen en te installeren. Zowel bij de het Bestuur, de Raad van 11, de Dansgarde en de Hofkapel worden nieuwe leden welkom geheten.

Bij het HNT kunnen we ook weer nieuwe jeugd begroeten. Zit je op de middelbare school en wil je ook lid worden van het HNT (Het Nölers Tussendoortje) voor vragen en aanmelding kun je terecht via hnt@denolers.nl.

Het is wel duidelijk dat er veel nieuw, jong bloed in het Gezelschap vanaf zaterdagavond mee feest gaat vieren bij de Nölers. Heel veelbelovend om hun enthousiasme en vrolijkheid te zien. Het is de start van een goed nieuw Carnavalsseizoen met jonge, enthousiaste mensen die de Carnavalskar gaan trekken!

De Nölers hebben Pastor Theo Lamers benoemd als hun geestelijk adviseur. Hij heeft op deze avond ook de hierbij behorende Nölersmunt opgespeld gekregen.

Ook bij de Hofkapel is nog iets speciaals te vieren. Frank Graat en Hans Verkerk: 22 jaar lid van de Hofkapel. Wim Hendriks: 33 jaar lid van het Gezelschap, eerst van de Raad van 11, daarna van de Hofkapel. Hein Rutten: 44 jaar lid van de Hofkapel. Hein heeft voor zijn inzet in al die jaren de Nölersplaquette gekregen.

Vanaf 5 september is Karnavalsgezelschap de Nölers geen stichting meer, maar een Carnavalsvereniging met leden. Op dit moment hebben ook de nieuwe voorzitter en president zich voorgesteld aan iedereen: Rob Stoll en Barry Kaal. Barry heeft vanaf de O.I. avond op 30 september het presidentschap van Theo Hoefs overgenomen.

Natuurlijk hebben we ook op een ceremoniële wijze afscheid genomen van Theo Hoefs, al vanaf zijn jeugd is hij verbonden aan ons gezelschap. Hij heeft op deze avond de Nölerspenning gekregen. Theo bedankt voor je jarenlange inzet voor de Nölers!

Bekijk hier de foto’s van de OI-avond

Aan het eind van deze avond geeft President Barry Kaal nog een hint met betrekking tot de nieuwe Prins: De muzen makt het nix uut. Nieuwsgierig naar wie de nieuwe Prins van 2017-2018 wordt? U bent allemaal welkom op zaterdag 11 november in Partycentrum de Bond bij de onthulling.

 

Mocht je lid willen worden van onze Carnavalsvereniging. Meldt je dan aan via ledenadministratie@denolers.nl. Wij hebben je hard nodig als lid om het carnavalsfeest in Cuijk te kunnen organiseren! Voor € 17,50 ben je lid en maak je deel uit van onze vereniging.