Streep door Nölers-carnaval

Beste Nöler,

Dit is de samenvatting van het overleg dat het Nölers-bestuur heeft gehad over carnaval 2021/2022.

In een van onze vorige berichten hebben we nog gemeld dat we het prinsenbal zouden verschuiven naar januari 2022. We hadden toen nog een beetje hoop dat een enigszins normaal programma, dus met zittingen, optocht etc. nog mogelijk zou zijn. Helaas hebben de nieuwe maatregelen ter bestrijding van de nieuwe coronavariant, roet in het eten gegooid.

Natuurlijk hadden we de ontwikkelingen nog even kunnen afwachten tot medio januari, als de overheid het vervolg van de maatregelen bekend maakt. Maar inmiddels hebben wij ook wat ervaring opgedaan met coronarestricties en de snelheid waarmee maatregelen worden afgebouwd.

Samenkomsten ter voorbereiding van zittingen, optocht etc. zijn met de huidige regels niet mogelijk. Ook ons nieuwe ambitieuze programma op de carnavalszaterdag en -maandag vereiste dat we onomkeerbare kosten moesten gaan maken.

Kortom, wij vonden dat we nu moesten beslissen. En die beslissing was pijnlijk maar eigenlijk niet moeilijk, zoals altijd als je niet echt een keus hebt.

Navolgend even een overzicht van de activiteiten en onze beslissing:

  • Prinsenbal:  nieuwe prins en adjudant blijven tot volgend seizoen onder de ballonen. Je hebt dus meer tijd om de vunderen
  • Nölersjaarboek (carnavalskrant): komt niet uit; weinig te melden, geen prins, geen programma, geen foto’s van vorig jaar
  • Prinsenreceptie: was al van de agenda gehaald
  • 5XK: was al van de agenda gehaald
  • Zittingen: gaan niet door op geplande datum. Kaartverkoop start dus ook niet
  • Nölersfestival (nieuw) op zaterdag 26 februari: gaat niet door op geplande datum
  • Jeugdcarnaval op zaterdag 26 februari: gaat niet door op geplande datum
  • Optocht op zondag 27 februari: gaat niet door op geplande datum
  • Nölersmatinee op maandag 28 februari:  gaat niet door dit jaar

Waar hierboven staat “gaat niet door op geplande datum” wordt bedoeld dat we nog kijken of er een alternatieve invulling aan gegeven kan worden op een andere datum later in het jaar.

Daarnaast zullen we ergens begin februari nogmaals beoordelen hoe de vlag erbij hangt en of bijvoorbeeld de horeca toch open is tijdens de carnaval. Indien dat zo is, gaan we nog kijken of er iets te bedenken is dat een beetje lijkt op carnaval. Maar de geschiedenis leert ons dat we niet te optimistisch moeten zijn.

Laten we echter niet te somber eindigen: wat in het vat zit verzuurt niet.

Er komen betere tijden en dan gaan we al die dingen doen, die we van plan waren en waar we dan extra veel zin in hebben.

Voor nu, wenst het Nölersbestuur iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022.

 

Namens bestuur C.V. De Nölers,

 

Bert van Lith

 

Voorzitter