Pronkzittingen 2018 We hebben het GEVUUL-D-T!!

De Nölers hebben de afgelopen twee weekenden weer volop kunnen pronken op onze Pronkzittingen. Een waar festijn van diverse lokale en vooral amateur artiesten die de lat ook dit jaar weer erg hoog hebben gelegd. Het thema voor deze sfeervol verlopen zittingen was “Vuuld’t” en dat is volop uitgekomen. In een bonte mix van zang, dans, cabaret en tonproaten toverden de artiesten een heerlijke avond tevoorschijn waar iedereen, getuige de vele reacties, met een goed gevoel huiswaarts keerde.

Buuts.
De buuts, in de oh zo bekende Kuukse Uul, waren weer van bijzondere kwaliteit. Tinus (Maarten Hermens) haalde Kuukse toestanden en vooral de “winkelstraat de Molenstraat” aan. Debbie (alterego van Gerty van Lith) zag haar droom uitkomen als bombardoniste bij de harmonie en nieuwkomer Nöl van RedBull (John Pas) beschreef zijn belevenissen bij het race team van Max Verstappen.
Ook het cabareteske optreden van de Brillo’s, met hun belevenissen als toerist op de Amsterdamse wallen en het Nölforum met hun kijk op de (Land van-) Cuijkse politiek werkte op de lachspieren. Nieuw in dit genre was de Cuijkse Blokfluitclub die ons op een ludieke reünie fietstocht door Cuijk voerde. Marco van Teeffelen, inmiddels een vertrouwd gezicht in de zitting, sprak en zong vol bewondering over Kuukse zaken.

Natuurlijk ontbreekt de muziek niet en met een toporkest als Dé Orkest kunnen de zangers en zangeressen van buurtvereniging Haagse straat (winnaars 5 X K), 6Pack en de Pronksingers hun kunnen tonen en de zaal in beweging zetten. Iris zong in haar eentje en maakte daarbij een heerlijk dansje met haar en onze Prins Gerton. De jubilerende hofkapel De Tröters zetten samen met Ut Word Wa de zaal op hun kop en verzorgend beurtelings de “nazit” na afloop.
Figuurlijk natuurlijk maar de vonken sloegen eraf bij de optredens van de Dansgarde. Opzwepend en aanstekelijk en menigeen keek vol bewondering naar de bewegingen van dit Nölers visitekaartje.

 

bekijk hier de foto’s van de pronkzitting

 

Het Nölers Tussendoortje
Onze jeugdigen (12-18 jr) hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de Senioren zitting. Zij waren het die de handen uit de mouwen staken en de hulpbehoevenden ouderen begeleiden vanuit Castella naar de Schouwburg (en weer terug). Een zeer goede geste die ook goed ontvangen is en laat zien dat we met z’n allen Nölen. Als extra toetje voor het HNT was er een geweldig optreden op deze middag.
Ook de Jeugddansgarde vertoonde op deze middag hun kunsten onder het toeziend oog van het jubileum prinsen paar, Jeugd Prins Rens (Brouwer) en Jeugd Prinses Annemijn (v.d. Heuvel).

Alle zittingen werden, als vanouds, op kundige wijze aan elkaar gepraat door onze Vorst Pieter Kuenen uiteraard bijgestaan door Prins Gerton en Adjudant Koen die voor iedereen een mooi woordje hadden. Speciaal op de laatste zitting toen naast alle artiesten ook nog eens twee van de oprichters van de Nölers in het zonnetje werden gezet. Eed van der Heijden (vader van onze prins) en Jan Mander mochten een speciale herineringsonderscheiding in ontvangst nemen en werden door President Barry Kaal vervolgens onderscheiden met de Onderscheiding van Verdienste (hoogste verenigingseer).

De zittingen zitten er weer op en we maken ons op voor het feest der feesten. Nog enkele dagen en het carnavalsfestijn barst los. De Pronkzittingen waren een mooie opmaat voor alles wat komen gaat. Houd de sociale media en andere aankondigingen in de gaten om te weten waar u op welk tijdstip moet zijn.

Nöle des is un gevuul