Lokaal talent: grijp je kans!

DeStier – Dé Cuijkse Krant, 52e editie

Kuukse Zitting zoekt nieuwe artiesten

Cuijk – Afgelopen seizoen was het voor de Cuijkse carnavalsvereniging de Nölers door corona onmogelijk om carnavalszittingen te organiseren. Nu wil men een frisse start maken met nieuw carnavalsélan.

Beppy Klaassen en Stefan Willems, leden van het regieteam: “Na een jaar zonder carnaval willen we nieuwe impulsen gaan geven aan onze zittingen. Daarvoor zoeken we naast onze vaste optredens naar nieuw talent en nieuwe ideeën om de zitting nog aantrekkelijker te maken. Ideeën kunnen van mensen komen die zelf niet willen optreden maar best een leuke act hebben die past in onze zittingen. Daarnaast zullen er in de hele gemeente Cuijk best meisjes, jongens, mannen, vrouwen zijn die willen optreden op de vier zittingen. Dan kan zijn met een korte act, cabaret, zang, dans, een buut, misschien zelfs een illusionist. Kortom er is veel mogelijk. We zoeken naar nog meer leuke invulling van ons programma.” 

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. Op  5 -6 -12 en 13 februari staan in de Nölers agenda de Kuukse Zittingen 2022 gepland. Hoe dit er uiteindelijk allemaal uit gaat zien hangt uiteindelijk af, wat er dan op dat moment toegestaan is.

Opwarmvergadering
Op de woensdag na de Cuijkse kermis vindt gewoonlijk de opwarmvergadering plaats. Het regieteam heeft dit jaar besloten om het dit nu iets anders aan te pakken.

Beppy en Stefan: “We nodigen we iedereen uit op woensdag 15 september om 20:00 uur in Café Tapperij De Kansas die interesse heeft om op te treden of een idee wil inbrengen. Deze avond willen we vrijblijvend van gedachte wisselen hoe we de Kuukse zittingen nog meer leven in kunnen blazen. Alle vernieuwende ideeën kunnen deze avond met het regieteam besproken worden. De avond is openbaar. Lokaal talent, dat misschien al jaren met de gedachte loopt om ook eens aan de Kuukse zittingen deel te nemen, kan komen luisteren, meedenken. Opgeven kan nog altijd. Mogelijk staat u in februari te pronken in onze schouwburg of worden uw ideeën verwerkt in het programma.” In het regieteam zitten ook Frans Hendriks, Janneke Hoefs, Daniel Theunissen en Zoran Gronenschild “We willen graag van te voren weten of je op deze avond aanwezig bent. Aanmelden kan bij Beppy Klaassen via de mail:  beppyklaassen@ziggo.nl