Carnavals Kraker Festival

Wie maakt het beste lied voor carnaval 2025?

De zomer moet nog beginnen maar toch zijn de voorbereidingen voor het carnaval seizoen van 2024-2025 al begonnen. En het allerbelangrijkste dat het gevoel van carnaval oproept, is de muziek.

Daarom organiseert we ieder jaar het Carnavals Kraker Festival.

Op deze avond, presenteren deelnemende partijen hun eigen carnavalskraker en dingen daarmee mee naar de felbegeerde prijs van hét carnavalslied van het jaar. De kraker is gedurende het seizoen veelvuldig te horen eigenlijk bij bijna alle grote Nölers-evenementen, zoals bij de pronkzittingen en bij de grote evenementen op carnavalszaterdag. De verkiezing van beste carnavalskraker, heeft al vele onvergetelijke Cuijkse carnavals-schlagers opgeleverd die diep verankerd zijn in de Cuijkse carnavalstraditie.

Inschrijving is open voor individuelen, kleine groepen, grote groepen, kortom voor iedereen die graag positief bijdraagt aan de kwaliteit van het feest. Deelname blijkt in de praktijk een leuke groepsactiviteit voor café-teams, sport- of buurtverenigingen etc.

Er zijn weinig voorwaarden verbonden aan de herkomst van het lied. Natuurlijk is een zelf gemaakte melodie met eigen tekst het meest origineel, maar als de melodie van elders komt en de tekst door het Cuijkse carnaval geïnspireerd is, is dat een welkome bijdrage en kan de vertolker het festival winnen.

Alle ingebrachte nummers worden voorzien van een arrangementen en ons live orkest ondersteunt de uitvoering tijdens de avond zelf.

Het Carnavals Kraker Festival vindt plaats op zaterdag 7 december 2024 in de Cuijkse Schouwburg.

Vanwege het feit dat de arrangementen geschreven moeten worden is een tijdige aanmelding wel vereist. Ben je geïnteresseerd in deelname, stuur een email naar ckf@denolers.nl. Je ontvangt dan een mail met daarin details over de wijze waarop de aanmelding dient te worden aangeleverd. Graag aanmelden voor 21 juni 2024. Voor aanlevering van het lied zelf, is er wat meer tijd beschikbaar.

 

We hopen op veel deelnemers en een fantastisch nieuwe carnavalskraker.